Siječanj, 26
Dječji forum "Smješko" III. OŠ Čakovec održao je u četvrtak, 8. siječnja 2009., zimsku radionicu na temu Djeca Europe protiv ovisnosti

više...

Svibanj, 25
U sklopu UNICEF-ovog programa "Prve tri su najvažnije", u Čakovcu jednom od šest gradova Hrvatske, održavaju se "Baby fitness" - radionice za roditelje i bebe. .

više...

Svibanj, 01
Dječji forum proveo dan kreativnosti na dan Mežimurske Županije...

više...

Archiva
 

Novosti vezane uz projekte Čakovec - Grad prijatelj djece

 

 

Počinje "Čakoland"

dan_grada cakoland

Uz samo manifestaciju Dana Grada koje se tradicionalno održava 29.05.2007 godine, za naše mališane pripremeljen je zanimljiv program pod nazivom "Čakoland".

Više o samom programu saznajte ovdje

 


Baby fitness

U sklopu UNICEF-ovog programa "Prve tri su najvažnije", u Čakovcu jednom od šest gradova Hrvatske, održavaju se "Baby fitness" - radionice za roditelje i bebe.

Radionice vode prim.mr.sc.dr. Marija Hegeduš - Jungvirth, pedijatar, Elenora Glavina, prof. psihologije, Marica Tamšić, fizioterapeut. Uz korisne savjete vezane za emocionalno i psihomotorni razvoj djeteta, roditelji i njihove bebe prisustvuju demonstraciji masaže, vježbi i poticanju govorno - jezičnog razvoja uz praćenje i vježbanje sa svojim bebama. Nakon vježbanja omogućene su individualne konzultacije s pedijatrom, fizioterapeutom i psihologom.

Dosad da su održane tri Baby fitness radionice i svaki puta su roditelji izrazili želju za ponovni susret, što najviše govori o adekvatnosti ovakvog pristupa i načina rada.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se jave na brojeve mobitelja:

1. prim.mr.sc.dr Marija Hegeduš - Jungvirth - 091 390 2222

2. Marica Tomašić, fizioterapeut - 098 426 536

3. Elenora Glavina, prof. psihologije - 091 735 3639


 

Održana dodjela plaketa

U subotu 21. travnja, mladi srednjoškolci edukatori, zajedno sa svojom voditeljicom, sudjelovali su u dodjeli priznanja plakete u caffeu Soho koji je organizirala policija u zajednici, a uručio gradonačelnik Grada Čakovca, Branko Šalamon.

Plaketa se dodjeljuje kafiću koji ne toči i ne prodaje alkohol mlađima od 18 godina. Obavljeno je i testirali na alko- test i svi sudionici su imali 0.0 promila.

alkohol_akcija alkohol_akcija alkohol_akcija


Kreativne radionice

U povodu Dana županije Dječji forum "Smješko" III. OŠ Čakovec i Grada Čakovca sudjelovao je u kreativnim radionicama u atriju Staroga grada. Forumaši su maštovito iz glinamola  oblikovali utvrdu i obitelj Zrinskih.

slika1 slika4

 

U organizaciji Društva Naša djeca Čakovec i Dječjeg foruma "Smješko" dr. Verica Ječmenica-Jazbec održala je predavanje za učenike drugih razreda III. OŠ Čakovec na temu "Briga o zdravlju i tijelu".

slika3 slika5


 

1,2,3

 

Sva prava pridržana @ 2007 www.prijateljdjece.cakovec.hr
Interap Studio